Digitalisering Fashion Collectie Ontwikkeling 


Het portfolio van Nine & Co uit Lelystad omvat omvat onder andere de fashion labels NoppiesSupermom, Esprit for Mums en baby-gerelateerde fashion- en lifestyle collecties. Nine & CO wil de vrouw zo goed mogelijk van dienst zijn, vanaf het eerste moment van de zwangerschap tot kinderen zeven of acht jaar zijn.


Nine & Co kiest WFX als PLM systeem voor digitalisering van het product ontwikkelingsproces

Rob van Thiel, Director Design, Buying & Sourcing: “Nine & Co heeft al enkele jaren de wens om te gaan werken met een voor alle betrokken medewerkers toegankelijk centraal systeem voor productontwikkeling, waarmee we het proces kunnen monitoren. Ook real-time samenwerking met leveranciers wordt gefaciliteerd met behulp van het geïntegreerde Supplier Portal. Een belangrijke innovatie is ook dat vanuit WFX de benodigde productdata naar ons ERP-systeem automatisch verwerkt wordt. Hierdoor vervalt de noodzaak voor allerlei handmatige werkzaamheden en voor het bijhouden van foutgevoelige Excel sheets”.


Reden voor keuze WFX

We hebben naar meerdere systemen gekeken. In ons netwerk hoorden we enthousiaste verhalen over WFX PLM. We zagen direct dat het systeem speciaal ontwikkeld is door een team met een fashion achtergrond. Wat ons daarnaast erg beviel, was dat het systeem al af is, er hoeven niet allerlei zaken specifiek voor ons te worden ontwikkeld. Hierdoor kunnen we het systeem snel en eenvoudig adopteren en blijven we flexibel, omdat het systeem in hoge mate zelfconfigurabel is. Voordeel is ook de integratie tussen WFX en Adobe Illustrator (AI). Dit levert onze designers een forse tijdsbesparing, waardoor zij meer tijd overhouden voor designwerk.”

Hester Hoogerwerf van adviesbureau Fashionconsult is aangesteld als projectleider aan de zijde van Nine & Co. De implementatie van WFX bij Nine & Co wordt begeleid door PLMfashion (www.plmfashion.nl), het WFX servicecentrum voor fashion labels in de Benelux.PLM en Supply Chain Portal


In het Product Innovation Platform van WFX, geïmplementeerd door PLMfashion, zijn de tech packs van de stijlen opgenomen rond de collecties. Naast productgegevens bevat het ook kleuren en maten, maatsorteringen, schetsen, illustraties en onderhoudslabels. Bij de ontwikkeling en het beheer van de producten wordt de samenwerking ondersteund tussen de betrokken interne disciplines zoals ontwerp, inkoop, verkoop en QC, maar ook tussen externe partijen zoals leveranciers. Inclusief monsteraanvragen en inspecties, waardoor volledige ketenintegratie mogelijk is, optioneel ook bij inkooporders. Dit heeft veel voordelen, zoals samenwerking, kwaliteitsverbetering, efficiëntie en een snellere time-to-market. WFX wordt gebruikt door veel bekende en minder bekende labels. Van kleine startups tot multinationals. Door de grote flexibiliteit en schaalbaarheid van de oplossing zijn er inmiddels meer dan 35.000 gebruikers.

In onderstaande korte film bespreken medewerkers van Nine & Co het project en specifiek gerealiseerde verbeteringen.

Nine & Co PLM Implementatie. Noppies, Supermom en de andere labels


Integratie ERP

Naast WFX PLM heeft het PLMfashion team een ​​integratie opgezet met de standaard ERP Adapter. Met deze integratie worden de product- en leveranciersgegevens uit het platform automatisch gecommuniceerd wanneer nieuwe versies van producten worden vrijgegeven voor verdere verwerking in ERP.


PLMFashion

PLMfashion is het expertisecentrum voor de implementatie en ondersteuning van WFX PLM voor Nederland en België. PLMfashion is gevestigd in The Cloud Amsterdam. Neem gerust contact met ons op voor vragen over toepassingen of een demo.